İletişim sayfamızda diğer irtibat bilgilerimizi bulabilirsiniz.
gliserin
Gliserin, diğer adı gliserol olan, sıvı halde bulunan polar organik bir trihidroksi alkoldür.
Gliserin veya gliserol, basit bir poliol bileşiğidir. Farmasötik formülasyonlarda yaygın olarak kullanılan, tatlı tadı olan, renksiz, kokusuz, toksik olmayan, viskoz bir sıvıdır. Gliserol, sudaki çözünürlüğünden ve higroskopik yapısından sorumlu olan üç hidroksil grubuna sahiptir.
Gliserin, 3 karbonlu bir alkoldür, aka gliserol. Uçucu değildir ve yoğun higroskopiktir (suyu sever) ve herhangi bir yüzeyden normal su ile durulanabilir.
Son zamanlarda saf gliserinin hücre olgunlaşmasını hızlandırdığı ve iltihabı bastırdığı bulunmuştur. Gliserin, çok sayıda pahalı sabunun önemli bir bileşenidir.
Gliserol, esas olarak, sabun yapımının bir yan ürünü olarak yağların sabunlaştırılmasıyla üretilir. Aynı zamanda transesterifikasyon yoluyla biyodizel üretiminin bir yan ürünüdür. Bu ham gliserin formu, genellikle koyu, şurup benzeri bir kıvamda görünümdedir. Trigliseritler, yağ asitlerinin ve gliserolün etil esterlerini vermek üzere katalitik baz ile etanol gibi bir alkol ile işlenir.
Gliserin iki yolla elde edilir bunlar petrokimyasal yollardan ve doğal yollardan. Doğal yollardan elde edilen gliserin bitkisel yağların karışımı ile olmaktadır. Bitkisel yağlardan elde edilen gliserine bitkisel veya vegetable gliserin (vg) denir. Bitkisel gliserin kolza yağı, ayçiçek yağı, mısır yağı, yada zeytin yağı gibi bir çok farklı yağ çeşidinden üretilebilir.
Gliserin kullanım alanları ;