Degam Yağ Degam Yağ Degam Yağ Degam Yağ Degam Yağ Degam Yağ

Ağartma

Bitkisel kaynaklı yağlarda bulunan en yaygın doğal renk verici klorofil maddeleridir. Uygun koşullarda depolanmayan tohumlardan elde edilen yağlarda doğal renk maddelerinin yanında oksidatif tepkimeler sonucunda oluşan bileşenleri de içerir; bu da bu yağların ağartma işlemini güçleştirir.

Ağartma işlemi ile katı sıvı adsorbisyonu sağlanıyor. Nötralize yağda kalan fosfolipitler, oksidasyon ürünleri, iz metaller ve sabun kalıntıları absorbanla tutuluyor. Nötralizeden çıkan yağ ağartma toprağı ile karıştırılıyor. Nötr yağda kalan renk veren maddeler ve ağır metaller, oksidasyon ürünleri ağartma toprağı ile filtre edilerek yağdan uzaklaştırılıyor.